Dračí lodě na Pastvinách 2021

Dračí lodě na Pastvinách 2021

25. 8. 2021 1 By Petr Stránský

Již 14. ročník závodů Dračích lodí proběhl na Pastvinách v sobotu 21.srpna.

Nám se zde povedl celkem husarský kousek. S vědomím, že v mládí je budoucnost, sestavili jsme proto ryze dětskou posádku. A věřte nebo ne, věkový průměr našich závodníků byl pouhých 12 let !

Protože organizátoři neměli nikdy potřebu vypisovat dětskou kategorii a mezi ženy nás nevzali, museli si naši mladí sportovci své “místo na slunci” vybojovat proti dospělými posádkám.

[ngg src=”galleries” ids=”46″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]

KIDI z KVS, jak se s nadsázkou pojmenovali, se rozhodně za své předvedené výkony nemuseli stydět. V jedné z rozjížděk dokonce těsně prohráli souboj o druhé místo a radost jejich soupeřů byla až úsměvná: “hurá, porazili jsme malé děti”, volali 😀

Na účast v semifinále to letos ještě nebylo, ale i tak se závody dračích moc povedly. Pevně také věříme tomu, že jsme odstartovali každoroční tradici a že za rok se znovu sejdeme, abychom našim dětem pořádně zafandili.

A to nejlepší má přeci být přeci na konci. Nuže – při vyhlašování výsledků se dětem dostalo velkého uznání od pořadatelů a převzali si od nich trofej pro nejtalentovanější posádku.