Zlatá tečka za Olympijskými nadějemi 2022

Zlatá tečka za Olympijskými nadějemi 2022

14. 9. 2022 0 By Petr Stránský

Všichni se určitě ptáte, jak dopadla účast našich děvčat Veroniky Břízové a Kamily Šímové na mezinárodní regatě Olympijských nadějích v Bratislavě?

Jak jinak, než nad veškerá očekávání ✌️

Již v pátek získala Kamila bronzovou medaili 🥉 na trati 1000m singl kanoe (C1) 👏 To jsme ale ještě netušili, že o dvě hodiny později se budou přepisovat dějiny!

Zlatá jízda Kamči s Verčou na debl kanoe (C2), na trati 1000m byla prostě úžasná! Děvčata finálovou jízdu s přehledem vyhrály a mohly si tak společně vychutnat zlatý medailový ceremoniál 🥇🥇

V sobotu se ale závodilo dále. Přes dopolední rozjížďku na trati 500m a skvěle obsazené semifinále vedla cesta až do velkého finále. Zde děvčata na C2 dojely na parádním 5. místě 👍.

V neděli ve svých skvělých výkonech pokračovaly dále. Nejprve Veronika ve sprintu na 200m v kategorii C1, vyjela mezi staršími solidní 5. místo a pak až téměř v podvečer, opět na trati 200m, děvčata jen velmi těsně nedosáhly na medaile. Časový odstup na soupeřky byly pouhé 2 setiny vteřiny (ale to je sport).

Nezbývá než tyto skvělé okamžiky zapsat zlatým písmem do kroniky našeho oddílu. A také doufat, že na jeho dalších stránkách podobných zápisů ještě spousta přibude 😀

Díky holky 👏

Díky trenére 👍