Mezinárodní regata olympijských nadějí

Mezinárodní regata olympijských nadějí

14. 10. 2021 0 By Petr Stránský

Závody v rychlostní kanoistice talentované mládeže z celého světa se konaly v Labe aréně v Račicích.  Rozdány byly desítky sad medailí a k vidění byly opravdu skvělé sportovní výkony.

Náš oddíl a zároveň Českou republiku reprezentovaly Veronika Břízová a Kamila Šímová. Ty sice na závodech nevystoupily až na stupně vítězů, ale to co předvedly jistě stojí za obdiv.

Již v sobotu Kamila dojela ve finále na výborném 7. místě na závodní trati 500m. O hodinu později na stejné trati na deblu společně s Veronikou proháněly světovou konkurenci. Nakonec ve finále dojely na pěkném 9. místě.

V neděli se nejdříve Veronika probojovala na trati 200m do semifinále, ze kterého jí jen o tři desetiny vteřiny unikl postup do finálové jízdy. Na deblu pak s Kamilou zakončily svoji spanilou jízdu skvělým finišem ve finále, kde dlouze bojovaly s německou a ukrajinskou posádkou do posledních metrů o bronz! I když tam “necinkla” medaile, určitě svým skvělým výkonem a celkově pátým místem potěšily fanoušky a hlavně svého trenéra. 

Za bojovný výkon patří našim holkám obrovská gratulace a přejeme jim mnoho dalších sportovních úspěchů.