Berounský drak 2021 a ROTARY DRAGON BOAT CHARITY CHALLENGE Praha

Berounský drak 2021 a ROTARY DRAGON BOAT CHARITY CHALLENGE Praha

V sobotu 4.9.2021 se uskutečnil již 16. ročník závodu Berounský drak. V posádce KVS Oldies – Wobenzym pádloval i Jiří Strnad z KVS Žamberk.

V průběhu jednotlivých rozjížděk dosaženými časy dominovala posádka z KVS Beroun, ve které byli kanoisté – junioři reprezentující ČR. Těmto raketám se naštěstí v semifinále KVS Oldies vyhnuli a potkali se až v samotném finále. A právě semifinálová jízda byla klíčová pro další úspěšné účinkování na závodech. Chvíli se čekalo na rozhodnutí kdo byl vlastně vítěz semifinále a Oldies borci byli téměř v šoku, že nakonec postoupili dál. Na cílové fotografii totiž bylo vidět, že to dali opravdu jen “o dračí hlavu”.

Ve finálové jízdě to dopadlo ale úplně jinak. S přehledem vyhráli KVS Beroun a borci z KVS Oldies se museli smířit s druhým místem. I tak je to obrovský úspěch a další vylepšení loňského maxima, kde si vyjeli celkově 4. místo.


V neděli 5.9.2021 ve Žlutých lázních v Praze pak Jiří Strnad obhajoval vícenásobné vítězství na dalších závodech pod hlavičkou Rotary Club Praha. Veškeré rozjížďky s jeho posádkou vyhrávali a dokonce dosahovali nejlepších časů. Jenže už pomalu tušili, že ve finále to bude lítý souboj a to s posádkou zápasníků MMA, kteří jeli pod hlavičkou Goldfingers. Opravdu to byl neuvěřitelný souboj, kdy je dokázali porazit o pouhých 84 setin vteřiny! Za to samozřejmě sklidili uznání všech přítomných, potlesk a gratulace.

A teď to nejlepší na konec – posádka měla věkový průměr pohybující se kolem 70 let!

Za jejich úspěchem stojí hlavně svědomitá příprava a maximální a soustředěný výkon na závodech.

Gratulujeme!