Mistrovství České republiky na krátkých tratích 2021

Mistrovství České republiky na krátkých tratích 2021

17. 8. 2021 0 By Petr Stránský

Necelý týden po našem letním soustředění v Plzeňském kraji na vodní nádrži Hracholusky, jsme se opět přesouvali na hodně velké vzdálenosti. Tentokrát až do Ústeckého kraje, do Račic, kde se v místní Labe aréně konalo Mistrovství České republiky na krátkých tratích. Právě na tuto událost jsme ladili formu a pevně věřili tomu, že o posledním červencovém víkendu “prodáme” všechno na co jsme tak usilovně trénovali.

S horkými letními teplotami, ke kterým se přidával i velmi ostrý vítr s vlnami jako někde na Jadranu, jsme se statečně poprali a dojeli si do cíle pro spoustu skvělých umístění.

Našich 14 dětí, které se mistrovství zúčastnilo, dokázalo vybojovat 6 bronzových, 7 stříbrných medailí a k tomu přidat 5 titulů mistra republiky!

Kamila Šímová – 2x zlato (C2 a C4 společně s Veronikou Břízovou), 1x stříbro a 1x bronz

Veronika Břízová – 2x zlato (C2 a C4 společně s Kamilou Šímovou), 2x bronz

Patrik Bříza – 2x zlato, 1x bronz

Eliška Harmannová – 1x zlato, 1x bronz

Barbora Krausová – 2x stříbro, 1x bronz

Jakub Stránský – 1x stříbro, 1x bronz (společně s Radimem Hubálkem)

Radim Hubálek – 1x stříbro, 1x bronz (společně s Jakubem Stránským)

Jan Kraus – 1x stříbro, 1x bronz

Byl to jeden z našich vrcholů sezony, ale ta zdaleka ještě nekončí. Už na konci prázdnin se náš oddíl zúčastní Mezinárodního mistrovství Moravy v Ostrožské Nové vsi. Nabitý program budeme gradovat hlavně v září, kdy se bude závodit v Sezemicích a Černožicích v rámci Labsko-orlického poháru. Dále na “domácí vodě” v Pastvinách se budou rozdělovat medaile během MČR na dlouhých tratích, kam vás všechny srdečně zveme. Týden na to nás čeká v Týnu nad Vltavou další závod Českého poháru.

V říjnu se ještě budeme účastnit Velké ceny Sparty v Praze, závodů v Nymburce a sezónu zakončíme tradičními závody opět na Pastvinách.

Tak nám prosím držte palce!