Mistrovství republiky na krátkých tratích – Račice 2020

Mistrovství republiky na krátkých tratích – Račice 2020

25. 8. 2020 0 By Petr Stránský

Při balení si už všichni začali uvědomovat, že jde pomalu do tuhého. Mistrovství republiky bylo už za dveřmi !

Právě tady se skládají účty z toho, kdo a jak intenzivně trénoval a komu se podařilo naladit formu právě na ten správný okamžik. Vždyť zde se schází konkurence z celé České republiky, včetně hvězd rychlostní kanoistiky Josefa Dostála a Martina Fuksy.

O prodlouženém víkendu, od 30. července do 2. srpna, se totiž konalo v Labe aréně v Račicích – Mistrovství České republiky na krátkých tratích.

Hned na začátku k pohodě všech účastníků moc nepřispěla zostřená hygienická opatření, která byla zavedena jako prevence šíření mediálně známé nemoci. Museli jsme nasadit roušky a byli jsme nekompromisně rozděleni do jednotlivých sektorů – tu se rázem náš velký oddílový stan, ve kterém jsme měli veškeré zázemí, ocitl úplně jinde než ostatní naše obydlí, WC a sprchy!

Vše se naštěstí k částečné spokojenosti vyřešilo a celý náš tým se konečně mohl začít soustředit jen na to, proč sem přijel.

Čtvrtek, pátek, sobota a neděle – to byly dny nabité sportovním zápolením, emocemi, štěstím, ale i zklamáním.

Z Mistrovství republiky jsme nakonec přivezli 11 těžce vybojovaných cenných kovů:

Bárča Krausová – 3x stříbro

Honzík Kraus – 2x zlato, 2x stříbro

Páťa Bříza – 4x zlato !

Verča Břízová – 1x stříbro

Kamča Šímová – 1x stříbro

Kuba Larisch – 1x bronz

Ale nejen ta medailová umístění dělají naší výpravu úspěšnou – jsou to samozřejmě všechna ta čtvrtá, pátá, šestá a další vskutku parádní místa.

Na nich mají zásluhu Silva Černohousová, Áža Larischová, Sára Kalousová, Kuba a Tom Stránských a v neposlední řadě Fíla Ulrych.

Kamile Šímové se navíc povedl husarský kousek, kdy teprve jako žačka byla za své výkony nominována do reprezentačního výběru dorostenek a podívá se na závody olympijských nadějí do maďarského Szegedu!

Na závěr bych rád poděkoval všem našim mladým závodníkům za skvělou reprezentaci nejen našeho oddílu, ale také města Žamberk, jehož znak nosíme na prsou a kterému zajisté neděláme ostudu.

Určitě nám držte palce i na dalších závodech !